به گزارش خبرگزاری حوزه، آیت الله استادی، امروز در ادامه سلسله سخنرانی های خود در مسجد اعظم قم، با بیان این که اولین عامل پیشرفت اسلام، عقلانیت حاکم بر آن است، اظهار داشت: اگر می بینیم که گرایش مردم دنیا به اسلام زیاد میشود، به علت مطالعه آنها و پی بردن مردم به عقلانیت اسلام است.
وی افزود: البته عواملی مانند تبلیغات سوء دشمنان اسلام و اعمال برخی مسلمانان، مانع پیشرفت اسلام شده است.
امام جمعه قم، با تأکید بر این که معارفی که در اسلام بیان شده، در عمل بسیاری از مسلمانان دیده نمی شود، گفت: اگر همه مسلمانان به صورت صحیح و شایسته به دستورات اسلام عمل میکردند، باعث میشد که بیگانگان و غیر مسلمانان، فوج فوج به اسلام گرایش پیدا کرده و مسلمان شوند.
آیت الله استادی تصریح کرد: متأسفانه امروز، بسیاری از مسلمانان به جای این که عامل ترویج دین خود در دنیا باشند، حجاب دین شده اند.
وی در ادامه سخنان خود، عمل صالح، مراقبت از روی آوردن به گناهان و خداباوری را از جمله عواملی دانست که باعث ترویج اسلام در بین مردم دنیا خواهد شد.
عضو جامعه مدرسن حوزه علمیه قم، با تأکید بر اینکه اسلام به زور پیشرفت نمیکند، گفت: رشادت های امیرالمؤمنین امام علی(ع)، اگر چه باعث پیشرفت اسلام شد، اما نباید تصور کرد، شمشیر ایشان باعث این پیشرفتها شده است، بلکه امیرالمؤمنین(ع)، تنها موانع و خارهای پیش روی پیشرفت اسلام را بر میداشتند.
*حضرت خدیجه(س) اموال خود را برای اسلام هزینه کرد
آیت الله استادی در ادامه با اشاره به فرارسیدن سالروز وفات حضرت خدیجه(س) گفت: این بانوی بزرگ اسلام، با انفاق اموال خود برای اسلام، در پیشرفت آن، بسیار مؤثر بود؛ البته این گونه نبود که با دادن پول به افراد، مؤثر واقع می شدند، بلکه اموال خود را برای گسترش اسلام هزینه کردند.
وی در ادامه تأکید کرد: حضرت خدیجه(س) جزو انسان های بزرگی بودند که اموال خود را به قصد قربت هزینه کردند البته این کار، فضیلتی بزرگ و تاریخی برای ایشان محسوب می شود.
دبیر شورای عالی حوزه های علمیه،خاطرنشان کرد: پس از بعثت پیامبر اسلام(س) دشمنان و بدخواهان پیامبر(ص)، مسلمانان را تحریم اقتصادی کردند، حضرت خدیجه(س) با سخاوتمندی تمام، اموال خود را در راه اسلام تقدیم کردند.
آیتالله استادی با بیان این که اگر چه حضرت خدیجه (س) تمام اموال خود را در راه خدا داد، اما نباید برای بیان فضائل این حضرت، فقط به این نکته اکتفاء کرد، افزود: حضرت خدیجه (س) حدود 15 سال تمام، قبل از بعثت پیامبر (ص) با ایشان زندگی کرده و اولین نفری بودند به اسلام، ایمان آوردند. این نکته علاوه بر اینکه پاک بودن حضرت خدیجه (س) را نشان میدهد، دلیلی محکم بر حقانیت رسول خدا (ص) است که نزدیک ترین فرد به ایشان ، اولین کسی است که آن حضرت را تصدیق کرد.
وی با بیان این که نباید به شایعات و شبهاتی که در خصوص حضرت خدیجه (س) مطرح می شود، توجه کرد، در پاسخ به این پرسش که چرا پیامبر (ص) در سن 25 سالگی با حضرت خدیجه (س) که در سن 40 سالگی بودند ازدواج کردند؟ گفت: حضرت خدیجه (س) در زمانی که جامعه به دنبال فسق و فجور و گناه بود با لقب "طاهره" معروف بودند، این میتواند یکی از دلایل مهم ازدواج پیامبر (ص) با ایشان باشد.
امام جمعه قم با بیان این که بانوان بزرگی چون مریم (س)، آسیه (س)، خدیجه (س)، و حضرت فاطمه (س)، از جانب خداوند بهعنوان چهار بانوی برتر عالم معرفی شدهاند گفت: تمام امامان(ع) به این که حضرت خدیجه(س) مادرشان هست، افتخار میکنند، کما این که در زیارتنامه های ائمه (ع)، ایشان را با این عنوان خطاب میکنیم.